Rendkívüli információ

Kedves Szülők!
A rendkívüli helyzetben is elérhető vagyok az Önök számára, amennyiben konzultálni szeretnének.

Megkereséseiket az alábbi csatornákon várom:

e-mail: iskolapszichologus@hotmail.com

Telefon: +36 30 575 4771

Előzetes egyeztetést követően lehetőség van továbbá online beszélgetésre az alábbi csatornákon:Skype,WhatsApp,Viber

Üdvözlettel: Fücsök István

iskolapszichológus

SEGÉDANYAG
SZÜLŐKNEK/GONDVISELŐKNEK A
KORONAVÍRUSSAL (COVID-19) VALÓ
CSALÁDI MEGKÜZDÉSHEZ

 Letöltés

 

Iskolapszichológus

 

Kedves Szülők, Diákok!

 Fücsök István vagyok, az iskola pszichológusa.

Okleveles pszichológus végzettségemet a Szegedi Tudományegyetemen  szereztem. Ismereteim bővítése érdekében elvégeztem az Integratív Pszichoterápiás Egyesület gyermekterapeuta képzését. Emellett sport szakpszichológus végzettséggel is rendelkezem.

Jelenleg két 14. kerületi általános iskolában látok el pszichológusi teendőket. Legfőbb feladatom az iskola életében közreműködő személyeknek nyújtott tanácsadás. A diák, a szülő és a pedagógus is fordulhat hozzám segítségért.

Hogyan dolgozik az iskolapszichológus?

Az iskolapszichológus segítségét igénybe lehet venni egyéni konzultáció keretein belül tanulási, beilleszkedési zavarok, érzelmi nehézségek szorongás, pályaválasztási bizonytalanság vagy bármilyen egyéb felmerülő probléma kapcsán. Szülők is felkereshetik kérdéseikkel, szintén egyéni konzultáció keretében.

Az iskolapszichológia része a csoportokkal való munka – osztályok esetében ilyen például a szociometria felmérés, az osztály társas közegének vizsgálata, vagy előadások, beszélgetések, önismereti játékok, közösségfejlesztő feladatok. 

Ha iskolapszichológiai kereteken túlmutató problémák merülnek fel, melyek esetében terápiás tevékenység javasolt, a megfelelő szakemberhez irányítom a tanulót, szülőt, családot (pl. nevelési tanácsadó, családterápiás, pszichoterápiás, gyógypedagógiai tevékenységi körök).

Mire való az iskolapszichológia?

Az iskolapszichológia célja az iskolában tanuló diákok és az ott dolgozó pedagógusok mindennapjainak megkönnyítése, a felmerülő egyéni vagy csoportos nehézségek szakszerű megoldása, segítő beavatkozás. Az egyének és a csoportok (pl. osztályközösségek) életében időről időre felmerülnek kisebb-nagyobb elakadások, konfliktusok – az iskolapszichológus feladata, hogy az intézmény, a diákok és pedagógusok nehézségeinek, konfliktusainak, problémáinak megoldását elősegítse.

Fontos tudnivalók:

Az iskolapszichológust (ahogy az összes segítő szakembert) köti a titoktartási kötelezettség, a vele való találkozás pedig önkéntes. A találkozások száma egyéni konzultációk esetében teljes mértékben a problémától függ – lehet akár egy alkalom is, lehet 4-5 vagy annál hosszabb. Alapvetően beszélgetés történik a pszichológusnál, ritkábban játékos feladatok vagy rajzolás, esetleg néhány teszt kitöltése.

Bizalommal fordulhatnak hozzám, amennyiben kérésük, kérdésük merül fel. Előzetes időpont-egyeztetés után hétfőn 9:00-12.00, kedden 14:00-17:00, szerdán 11:00–16:00 között van lehetőség személyes konzultációra. Egyeztetésre az iskolapszichologus@hotmail.com címen (az iskola nevének megjelölésével) és a 06-1-467-0919 telefonszámon van mód.

Kapcsolatfelvétel:

Kapcsolat:

Budapest XIV. Kerületi Jókai Mór Általános Iskola

Tel.: 0614670918
E-mail: jokaisuli14.gazdasagi@gmail.com
E-mail: igazgato@jokailapja.hu

Iskola

Még hátravan a tanévből:

Nap

:

Óra

:

Perc

:

Mp

Kapcsolatok: